Wie we zijn

MoleMann Mental Health biedt specialistische ggz voor mensen in alle levensfasen: van het kleinste kind, tot opgroeiende kinderen, (jong)volwassenen en ouderen. Wij werken vanuit kleinschalige vestigingen, verspreid over Nederland. Ons aanbod hangt samen met de specialismen van onze professionals op de verschillende locaties: van systeemtherapeuten tot psychiaters en van psychiatrisch verpleegkundigen tot GZ-psychologen. Welke doelgroep we ook behandelen, onze systemische behandelvisie is altijd het uitgangspunt.

MoleMann Psycholoog

Wij helpen mensen met psychische klachten die daardoor vastlopen in het leven. Wij geloven dat een systemische blik de basis vormt voor herstel.
Wij realiseren ons dat elk mens een andere context heeft waarin psychische klachten kunnen ontstaan. Rekening houden met die context en de mens als geheel zien, is van groot belang op weg naar herstel. Onze aanpak is positief (gericht op herstel), pragmatisch (passend en bruikbaar in iemands leven) en persoonlijk (passend bij wat een cliënt nodig heeft.)

De hulpvraag van uw cliënt is ons uitgangspunt. Wij stemmen het behandelaanbod zo zorgvuldig mogelijk af op de wensen van de cliënt. In overleg met de cliënt nodigen wij altijd zijn naaste omgeving uit om deel te nemen aan de behandeling. De behandeling is altijd zo kort als mogelijk en zo lang als nodig.

Samen werken aan herstel. Dat is waar we voor staan. We werken nauw samen met andere betrokken hulpverleners, zoals de huisarts of ambulante begeleiding. Vanuit een systeemtherapeutisch kader zetten we allerlei behandelvormen in. Bijvoorbeeld groepsbehandelingen voor volwassenen en ouders, cognitieve gedragstherapie, interpersoonlijke therapie en medicamenteuze behandeling. Daarnaast geven we relatie- en gezinstherapie bij onderliggende psychiatrische problematiek. Bij MoleMann behandelen we ‘blended’, dat wil zeggen dat e-health onderdeel is van de behandeling. Ons totale behandelaanbod vindt u hier. (Onder locaties vindt u het precieze behandelaanbod per vestiging).

MoleMann Mental Health biedt specialistische ggz. Wij wijzen u erop dat wij gericht zijn op behandeling. Vragen die alleen om diagnostiek draaien, nemen wij niet aan.

Cliënten met de volgende hoofddiagnoses kunnen bij ons terecht:

  • Autismespectrumstoornissen
  • Aandachtstekort- en gedragsstoornissen
  • Overige diagnoses in de  kindertijd
  • Schizofreniespectrum- en andere psychotische stoornissen
  • Depressieve stoornissen
  • Angststoornissen
  • Trauma- en stressorgerelateerde stoornissen
  • Somatisch-symptoomstoornis en aanverwante stoornissen
  • Persoonlijkheidproblematiek
  • Psychische stoornissen door een somatische aandoening
  • Neurocognitieve stoornissen (delirium, dementie en overig)

Restgroep diagnoses:

  • Genderidentiteitstoornissen
  • Seksuele problemen
  • Slaapstoornissen
Binnen de ziekenhuispsychiatrie van locatie Sneek en Meander vindt u hiernaast de volgende specialismen:
  • Aanhoudende lichamelijke klachten (ALK)
  • POP- poli (Psychiatrie – Obstetrie- Pediatrie)
Niet elke locatie behandelt al deze vormen van problematiek. Op de pagina van de locatie van uw voorkeur vindt u terug voor welke problematiekbehandeling wordt geboden op die locatie.

Als het hoofdprobleem van uw uw cliënt verslavingsproblematiek, een (licht) verstandelijke beperking, eetproblematiek of forensische problematiek is, adviseren wij u te verwijzen naar een hiervoor gespecialiseerde setting.

MoleMann heeft een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland. Houd er rekening mee dat voor VGZ-cliënten de wachttijd drie maanden langer is dan voor de andere zorgverzekeraars.

Aanmelden bij MoleMann kan per brief, via een beveiligde e-mail of via Zorgdomein. Telefonisch aanmelden is niet mogelijk. Wel kan er telefonisch contact opgenomen worden met de zorgadministratie van de desbetreffende vestiging wanneer er vragen zijn over de wachttijd of de aanmeldprocedure. Ook kunt u als verwijzer telefonisch overleggen met een triagist of leidinggevende over een aanmelding.

Een aanmelding kan alleen gedaan worden door een erkend verwijzer. Meestal wordt een cliënt door de huisarts verwezen, maar verwijzingen kunnen ook gedaan worden door medisch specialisten en andere regiebehandelaren van een collega-instelling of ziekenhuis. Bij kinderen en jongeren onder 18 jaar kan de verwijzing ook door het gebiedsteam of de schoolarts gedaan worden.

We nemen uw verwijzing zo spoedig mogelijk en zeker binnen twee weken in behandeling. Hierna ontvangt de aangemelde client een wachtlijstbrief of uitnodiging voor een intake. Wanneer wordt vastgesteld dat MoleMann geen passend behandelaanbod heeft, wordt hierover contact opgenomen met u, als verwijzer, en wordt zo mogelijk een advies gegeven over een beter passend behandelaanbod.

De wachttijden verschillen per locatie. Deze vindt u op de afzonderlijke locatiepagina’s. U kunt hier ook terugvinden of er op de locatie van uw voorkeur een aanmeldstop geldt.

MoleMann heeft geen crisisdienst. Is er sprake van een levensbedreigende situatie, bel dan het alarmnummer 112. Tot aan de intake blijft de huisarts het eerste aanspreekpunt.