Behandelingen

Toegankelijke zorg voor iedereen

Op onze vestigingen bieden we laagdrempelige hulp aan uiteenlopende doelgroepen, zowel qua leeftijd als qua ernst van de klachten. Daarnaast zijn twee locaties gevestigd binnen het ziekenhuis in Amersfoort en Sneek.

Afbeelding
model vrouw

Systemische aanpak

Het uitgangspunt van systemisch werken is dat een probleem of klacht nooit op zichzelf staat: het is ontstaan in bepaalde omstandigheden en heeft ook weer invloed op die omstandigheden. Door deze omstandigheden (en met name de mensen die belangrijk voor u zijn) mee te nemen in de behandeling, kan sneller en langduriger verbetering worden bereikt. We werken dan ook nauw samen met eventuele andere betrokken hulpverleners, zoals de huisarts of ambulante begeleiding.
 

Behandelmethoden

Op elke vestiging van MoleMann wordt systemisch gewerkt. Dat houdt in dat er oog is voor uw omstandigheden en dat naasten worden betrokken bij uw behandeling.

De volgende behandelmethoden worden aangeboden:

  • Systeemtherapie wordt ook wel relatie- en gezinstherapie genoemd. Het belangrijkste kenmerk is dat belangrijke naasten betrokken worden bij de behandeling en dat er aandacht is voor onderlinge interactiepatronen. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie.
  • Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie. In de therapie wordt door middel van oefeningen de manier van omgaan met gedachten, gevoelens en gedrag veranderd. Lees bijvoorbeeld de informatie op de website van MIND.
  • Farmacotherapie. Soms kan het gebruik van medicatie herstel bevorderen of ondersteunen. De website van MIND geeft hier informatie over.
  • Traumabehandeling waaronder EMDR.

Daarnaast heeft elke vestiging een aanvullend aanbod, zoals groepsbehandelingen.

Afbeelding
foto-therapeut-met-kind-en-ouder

Zo ziet een behandeling eruit

Verwijzing

Eerste gesprek

Behandelplan

Behandeling

Afronding

Vestigingen

MoleMann Mental Health bestaat op dit moment uit 16 vestigingen verspreid over Nederland en een servicebureau. Elke vestiging heeft zijn eigen expertise, doelgroep en sfeer.

Ontdek een vestiging in de buurt