U bent hier

Adres

Heemraadssingel 178
3021 DL  Rotterdam

T: 010-4778785
E: rotterdamheemraad@molemann.nl

 

 

Rotterdam Volwassenen

MoleMann Mental Health Rotterdam behandelt volwassenen met psychische en psychiatrische problemen zowel in de basis GGZ als ook in de specialistische GGZ.

Waar mensen samenleven kunnen zich vroeg of laat problemen voordoen die hen boven het hoofd groeien, waarbij in veel situaties ‘systeemtherapie’ zinvol is. U wordt uitgenodigd, alleen en/of met één of meer familieleden om samen te onderzoeken welke problemen worden ervaren, welke veranderingen u wenst en wat de meest passende weg is om tot die verandering te komen. Ons multidisciplinair team bestaat uit een psychiater, psychologen, een maatschappelijk werker en systeemtherapeuten. We werken veel met elkaar samen, we kunnen elkaar als teamleden in consult vragen om mee te denken over de behandeling. Daarnaast is ook kenmerkend voor MoleMann dat wij niet over u, maar met u overleggen. Hierbij maken we gebruik van een feedback gerichte methode, zodat we aansluiten op de wensen en behoeften van de patiënt.

MoleMann Rotterdam biedt voor stellen de cursus ‘Houd me Vast’  

'Houd me vast’ is gebaseerd op Emotionally Focused Therapy (EFT)’, gericht op het verbeteren van je (partner)relatie. Je vermindert ruzies en krijgt meer begrip voor elkaar. Door het volgen van de cursus ‘Houd me vast’ ontstaat bij de meeste stellen een diepere emotionele verbinding met elkaar. Je leert anders te kijken naar de patronen in je relatie. Negatieve patronen leer je stoppen en je leert om onderliggende emoties en behoeftes te herkennen. Je brengt hiermee meer liefde in je relatie!

‘Houd me vast’ is een cursus van 8 x 2,5 uur, gegeven door twee hiervoor getrainde EFT-therapeuten. Je gaat actief aan de slag met het gelijknamige boek en gespreksoefeningen. 

Meer info is te vinden op: https://www.houdmevast.nl/

Voorwaarde voor vergoeding door de zorgverzekeraar is dat er naast problemen in de partnerrelatie ook sprake is van psychische problematiek.

Wat bieden wij niet

Wij bieden op dit moment geen individuele schematherapie of groepsschematherapie, en bieden geen behandeling als er sprake is van (een):

  • Bipolaire stoornis
  • Psychotische stoornis
  • Eetstoornis
  • Verslavingsproblematiek
  • Verstandelijke beperking
  • Fysieke agressie
  • somatoforme stoornissen en conversie

Tevens doen wij geen psychodiagnostische onderzoeken (ook niet naar ADHD en autisme).

Onze behandelaren

Wachttijden

Kinderen/jongeren tot 18 jaar
Geen aanbod
Volwassenen Basis GGZ
aanmeldstop tot 1-11-2022
Volwassenen Gespec. GGZ
aanmeldstop tot 1-11-2022