U bent hier

Adres

Wisselweg 158
1314 CC Almere Stad
T: 036-5346034
F: 036-5302934
almere@molemann.nl

Almere

De  vestiging MoleMann Almere kenmerkt zich door onze brede aanpak voor de behandeling van kinderen, jeugd en volwassenen. We zetten diverse behandelvormen in om patiënten zo goed mogelijk weer op weg te helpen.

Naast gezins- of relatietherapie bieden we ook andere behandelvormen als Cognitieve Gedragstherapie (CGT), schematherapie, EMDR, medicamenteuze behandeling en groepsbehandeling.
Uniek in de regio is het aanbod gericht op ondersteuning en hulp bij gedragsproblematiek van jongeren, vormgegeven door de training Nieuwe Autoriteit (zie groepsaanbod). Daarnaast is er een brede ervaring en expertise op het gebied van (v)echtscheidingen.

We werken intern met verschillende disciplines die onderling de zorg afstemmen. Daarnaast werken we samen met verschillende zorgaanbieders in de regio. Wij bieden behandeling bij uiteenlopende problemen, waaronder angst- en stemmingsklachten, psychotrauma en persoonlijkheidsproblematiek.
Een verwijzing is mogelijk voor gezinsproblemen, behandeling voor ontwikkelingsproblemen, autisme en AD(H)D.
Wij behandelen zowel in de Basis GGz als in de Speialistische GGz afhankelijk van de zorgzwaarte. Er bestaat niet één protocol, de zorg wordt aan uw situatie aangepast.

Consultatielijn Jeugd GGZ

Voor alle jeugdhulpverleners in de gemeente Almere is er een telefonische consultatielijn beschikbaar. Deze consultatielijn wordt bemand door zorgverleners met een brede kennis van (jeugd) psychiatrische problematiek, systeemproblematiek en met inzicht in de sociale kaart van Almere. De consultatielijn is op werkdagen van 12.00-13.00u en van 16.00-17.00u bereikbaar op 088-1340404.
Kijk hier voor meer informatie

Verwijzersmiddag MoleMann team Almere

Voor alle verwijzers en ketenpartners in de regio organiseren wij een verwijzersmiddag! U krijgt hier uitleg en informatie over het systemisch behandelaanbod van MoleMann Almere en u kunt kennismaken met ons team.

Onderwerpen die o.a. aan bod komen:

  • Attachment Based Family Therapy
  • Infant Mental Health
  • Nieuwe Autoriteit
  • Transculturele gezinstherapie


Datum:  Donderdag 19 september 2019
Tijd:       15:00u – 17:00u
Locatie: Wisselweg 158, Almere

Aanmelden (gratis) via: almere@molemann.nl

Graag tot dan!!

Onze behandelaren

Wachttijden

Kinderen/jongeren tot 18 jaar
10 weken
Volwassenen Basis GGZ
aanmeldstop tot 1 september
Volwassenen Gespec. GGZ
aanmeldstop tot 1 september