Leren bij

Welkom bij MoleMann Mental Health, dé specialist in systeemgericht werken!

Bij MoleMann zien we de patiënt in de context en betrekken belangrijke naasten en de sociale omgeving bij de behandeling. Onze erkende en gewaardeerde systeemopleiding wordt door onze collega's en door anderen buiten MoleMann gevolgd.

Kom ook bij ons leren, verleg je grenzen als behandelaar en doe waar jij goed in bent!

Afbeelding
model-vrouw-blauw

Basiscursus systeemtherapie (basis en verdieping - 132 uur)

De (postmaster) basiscursus systeemtherapie van MoleMann Mental Health is een 132-uurs opleiding die de basisopleiding vormt voor de NVRG erkende gezins- en relatietherapeut. Hij bestaat uit drie delen: het inleidende deel (60 uur), het onderzoeksdeel (12 uur) en de verdieping (60 uur). De cursus duurt ongeveer een jaar, met in totaal 22 tweewekelijkse bijeenkomsten van 6 lesuren. Er is plaats voor 18 cursisten waarvan ongeveer 6 cursisten van buiten de MoleMann organisatie komen. We willen een gevarieerde groep om zoveel mogelijk van elkaar te leren. 

> Startdatum: de planning voor 2025-2026 wordt nog bepaald
> Locatie: Almere
> Meer info: 
https://www.molemann.nl/leren-bij/basiscursus-systeemtherapie-nvrg-basi… 

Cursus Emotionally Focused Therapy (EFT)

In deze EFT-cursus leer je alles over de krachtige methodiek van Emotionally Focused Therapy (EFT) voor partner/relatietherapie, gebaseerd op de gehechtheidstheorie van Bowlby en ervaringsgericht. Je ontwikkelt vaardigheden en een validerende attitude als therapeut om veiligheid en nieuwe verbindingen tussen partners te creëren. Ook worden er extra elementen uit de familie-variant (EFFT) in deze cursus geïntegreerd.

De EFT-cursus wordt incompany op de vestiging van MoleMann gegeven. Er is ruimte voor vier externe vakgenoten om aan te sluiten. 

> Startdatum: 30 januari 2025 (6 cursusdagen)
> Locatie: Heerenveen
> Meer info: 
https://www.molemann.nl/leren-bij/eft 

Basiscursus systeemtherapie (verdieping 72 uur)

Aan cursisten die in opleiding zijn tot systeemtherapeut NVRG, die de basis van 60 uur al achter de rug hebben en er aan toe zijn om de volgende verdiepende stap te zetten in hun opleidingstraject tot systeemtherapeut, biedt de MoleMann Academie de verdieping (inclusief wetenschappelijk onderzoek, in totaal 72 uur) aan.

> Startdatum 2025: nog onbekend
> Locatie: Almere
> Meer info:
https://www.molemann.nl/leren-bij/basiscursus-systeemtherapie-nvrg-verd…