Leren bij

Welkom bij MoleMann Mental Health, dé specialist in systeemgericht werken!

Bij MoleMann zien we de patiënt in de context en betrekken belangrijke naasten en de sociale omgeving bij de behandeling. Onze erkende en gewaardeerde systeemopleiding wordt door onze collega's en door anderen buiten MoleMann gevolgd.

Kom ook bij ons leren, verleg je grenzen als behandelaar en doe waar jij goed in bent!

Afbeelding
model-vrouw-blauw
Afbeelding
systeemopleiding 2022-2023

Basiscursus systeemtherapie

MoleMann biedt de postmaster basiscursus systeemtherapie aan. De basiscursus systeemtherapie van MoleMann Mental Health – MoleMann Academie is een 132-uurs opleiding die de basisopleiding vormt voor de NVRG erkende gezins- en relatietherapeut. Hij bestaat uit drie delen: het inleidende deel (60 uur), het onderzoeksdeel (12 uur) en de verdieping (60 uur). De cursus duurt ongeveer een jaar, met in totaal 22 tweewekelijkse bijeenkomsten van 6 lesuren en wordt gegeven in Almere. Er is plaats voor 18 cursisten waarvan ongeveer 6 cursisten van buiten de MoleMann organisatie komen. We willen een gevarieerde groep om zoveel mogelijk van elkaar te leren.

Deze interne basiscursus systeemtherapie onderscheidt zich van andere basiscursussen door de brede theoretische opzet, waarbij direct een koppeling gemaakt wordt aan de levendige systeemtherapeutische praktijk op de werkvloer. De docenten zijn werkzaam binnen MoleMann en brengen herkenbare casuïstiek in. Een groot deel van de cursisten is zelf werkzaam binnen MoleMann en krijgt zo de kans eigen casuïstiek (uiteraard anoniem) in te brengen. De cursisten hebben de mogelijkheid om één (groeps)supervisiereeks intern te volgen bij een van de NVRG-erkende supervisoren die MoleMann rijk is. 

 

Planning:

De Basiscursus Systeemtherapie 2024 zal plaatsvinden vanaf januari 2024 tot en met maart 2025.