Amsterdam Volwassenen

Volwassenen

Funenpark 1
1018 AK  Amsterdam
T: 020-4167706
E: amsterdam@molemann.nl

Bij MoleMann Amsterdam Funenpark behandelen we mensen die last hebben van lang bestaande, hardnekkige psychische klachten, zoals somberheid en angst. Soms zijn deze klachten al zo lang en structureel aanwezig dat wij spreken van persoonlijkheidsproblematiek.

Wanneer wij denken dat wij de expertise niet in huis hebben om jou het beste te behandelen, zullen we dit terugkoppelen aan de verwijzer. Mochten er twijfels zijn over een verwijzing dan kan je verwijzer contact met ons opnemen om te overleggen.

We behandelen de volgende stoornissen:

 • Stemmingsstoornissen (alleen ambulante zorg, zonder opnamemogelijkheid)
 • Angststoornissen
 • Posttraumatische stressstoornis (PTSS)
 • Systeem/gezinsproblematiek
 • Persoonlijkheidsproblematiek

Behandelaanbod
In individuele, persoonlijke behandeltrajecten maken wij gebruik van verschillende methodieken zoals EMDR, schematherapie, affectfobie therapie, CGT. Vaak bestaat een behandeling uit een combinatie van verschillende onderdelen. We behandelen mensen nooit uitsluitend met medicatie, maar maken altijd een persoonlijk behandelplan op basis van oorzaken en klachten. Medicatie kan daar een gelijkwaardig onderdeel van zijn.

Groepstherapie is een andere manier om te werken aan het herstel van verbinding. Groepstherapie biedt bij uitstek een veilige omgeving om in interactie met anderen je patronen te onderzoeken en verbinding te herstellen. Groepstherapie is een bewezen effectieve methode voor een verscheidenheid aan psychische klachten. Meer info. 

Momenteel hebben wij onderstaande groepsaanbod op de volgende dagen:

 • Dertigers-groep: open doorlopende groep, wekelijks op dinsdag van 9 tot 11 uur
 • Schematherapie-groep: gesloten groep, 30 sessies, wekelijks op donderdag van 9:30 uur tot 11:30 uur. Eerstvolgende groep start rond september.
 • Autonomie-groep: gesloten groep, 20 sessies, wekelijks op woensdag van 9:15 uur tot 11:45 uur. Eerstvolgende groep start rond september.
 • Jongvolwassenen-groep ‘Ken jezelf’: gesloten groep, 20 sessies, wekelijks op maandag van 9 uur tot 11 uur. Eerstvolgende groep start rond september.

Werkwijze
Wanneer jij je aanmeldt bij onze vestiging vinden wij het belangrijk dat jij iemand meebrengt naar zowel de intake als de evaluaties. Bij de intake zullen we een diagnose stellen en samen kijken hoe de behandeling vorm te geven. Tijdens de evaluaties wordt samen met elkaar uitgezoomd hoe de behandeling loopt. Onze behandelingen hebben gemiddeld een contactfrequentie van eens per 2 weken en duren maximaal 1,5 tot 2 jaar.

Naast de reguliere verzekerde zorg bieden wij ook niet-verzekerde zorg in vorm van partner-relatiegesprekken. Voor informatie hierover kun je contact opnemen via amsterdam@molemann.nl.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

VOOR VERWIJZERS

Nog even alles op een rijtje voor verwijzers:

 • SGGZ indicatie
 • In de verwijsbrief dient de volgende informatie te worden vermeld: hulpvraag, (vermoedelijke (DSM) diagnose, huidige klachten, behandelvoorgeschiedenis, medicatie en evt. crisisgevoeligheid.

Bij een incomplete verwijsbrief zal ons secretariaat contact met u opnemen; mochten wij binnen enkele weken de ontbrekende informatie niet hebben ontvangen, dan zullen we de verwijzing aan u teruggeven en u hiervan op de hoogte stellen.

Na beoordeling van de aanmelding wordt de cliënt in principe op onze wachtlijst gezet. Plaatsing op de wachtlijst is pas definitief als wij het verstuurde gegevensformulier ingevuld retour hebben ontvangen van de cliënt. Indien wij het gegevensformulier niet binnen 4 weken retour hebben ontvangen, wordt de aanmelding teruggestuurd naar de verwijzer en wordt de cliënt uitgeschreven bij MoleMann Mental Health.

Mochten wij van mening zijn dat de cliënt elders beter op zijn plek is, dan zullen we dit aan u terugkoppelen.

Twijfelt u of de aanmelding passend is, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen voor vrijblijvend overleg. Dit kan via 020-4167706 of per mail: amsterdam@molemann.nl.

Wachttijden

Volwassenen Basis GGZ
Geen aanbod
Volwassenen Gespec. GGZ
12 weken

Onze behandelaren

Anne-Marie Remmers
Psychiater
BIG reg.nr.: 19067017101
Daan Beens
GZ psycholoog
BIG reg.nr.: 19921070025
Femke Tesselaar
Psychotherapeut | Systeemtherapeut
BIG reg.nr.: 79914030516 
Hans Moret
GZ-psycholoog | Systeemtherapeut
BIG reg.nr.: 19058459725
Junita Zekveld
GZ-psycholoog
BIG reg.nr.: 19934581925
Kai Hulstijn
GZ Psycholoog
BIG reg.nr.: 19925779525
Marcia el Gueriri
Medewerker Zorgadministratie
088-0201212
Marije Stegeman
GZ psycholoog
BIG reg.nr.: 39932584725
Monique van der Ven
GZ-psycholoog | Systeemtherapeut
BIG reg.nr.: 49049726725
Sabine Stellingwerf
Leidinggevend klinisch psycholoog
Big reg.nr: 49916955025