U bent hier

Adres

Wisselweg 158
1314 CC Almere Stad
T: 036-5346034
almere@molemann.nl

Almere Volwassenen-Kind & Jeugd

De  vestiging MoleMann Almere kenmerkt zich door onze brede aanpak voor de behandeling van kinderen, jeugd en volwassenen. We zetten diverse behandelvormen in om patiënten zo goed mogelijk weer op weg te helpen.

We bieden de behandeling aan vanuit de context van de client, waardoor het noodzakelijk is om mensen uit de omgeving te betrekken bij de behandeling. Een enkele keer wordt dit aangevuld met behandelvormen als CGT of EMDR, of groepsbehandeling. Onze expertise richt zich op het kleinste kind vanuit de Infant Mental Health visie, op opgroeiende kinderen en pubers en op volwassenen. Centraal staat de onderlinge interactie en de onderlinge hechting.

Uniek in de regio is het aanbod gericht op ondersteuning en hulp bij gedragsproblematiek van jongeren, vormgegeven door de training Nieuwe Autoriteit (zie groepsaanbod). Daarnaast is er een brede ervaring en expertise op het gebied van (v)echtscheidingen.

We werken intern met verschillende disciplines die onderling de zorg afstemmen. Daarnaast werken we samen met verschillende zorgaanbieders in de regio. Wij bieden behandeling bij uiteenlopende problemen, waaronder angst- en stemmingsklachten, psychotrauma en persoonlijkheidsproblematiek.
Een verwijzing is mogelijk voor gezinsproblemen, ouder - kindrelatieproblemen, behandeling voor ontwikkelingsproblemen, autisme en AD(H)D.
Wij behandelen zowel in de Basis GGz als in de Specialistische GGz afhankelijk van de zorgzwaarte. Er bestaat niet één protocol, de zorg wordt aan uw situatie aangepast.

Infant Mental Health (IMH)

Wat als uw baby veel huilt? Of als uw peuter weigert te eten? Wat als u tijdens uw zwangerschap teveel piekert? Of als de bevalling is tegengevallen?

Voor al deze vragen (en meer) kunt u bij ons terecht. Onze IMH specialisten kijken samen met u (ouders en aanstaande ouders met kinderen van -9 maanden t/m 5 jaar) naar úw hulpvraag. Zie voor meer informatie over IMH: https://www.molemann.nl/uw-hulpvraag/infant-mental-health-imh

Consultatielijn Jeugd GGZ

Voor alle jeugdhulpverleners in de gemeente Almere is er een telefonische consultatielijn beschikbaar. Deze consultatielijn wordt bemand door zorgverleners met een brede kennis van (jeugd) psychiatrische problematiek, systeemproblematiek en met inzicht in de sociale kaart van Almere. De consultatielijn is op werkdagen van 12.00-13.00u en van 16.00-17.00u bereikbaar op 088-1340404.
Kijk hier voor meer informatie

Behandelgroepen

Op de vestiging Almere worden ook groepsbehandelingen gegeven. Deze groepsbehandelingen zijn een onderdeel van een integraal behandelplan. Het aanbod groepsbehandelingen stemmen wij af op wat er op dat moment nodig is voor de patiënten die op onze vestiging in behandeling zijn. Het is daarom op deze vestiging niet mogelijk om u van buitenaf aan te melden voor een specifieke groepsbehandeling.

Parkeren:  Er is parkeergelegenheid voor de deur. Het betreft een blauwe zone waarvoor een parkeerschijf nodig is (zone 1 uur). Let op: vanaf 1-1-2021 wordt de blauwe zone vervangen door betaald parkeren.

Onze behandelaren

Wachttijden

Kinderen/jongeren tot 18 jaar
14 weken
Volwassenen Basis GGZ
aanmeldstop tot 1-1-2023
Volwassenen Gespec. GGZ
aanmeldstop tot 1-1-2023