Verpleegkundige Ziekenhuispsychiatrie

Werken op een afdeling waar psychiatrie en somatiek samenkomen? Ontwikkel je verder tot allround verpleegkundige en ga aan de slag bij dé specialist in systeemgericht werken. 

Jouw toekomstige werkplek

Welkom bij MoleMann Mental Health locatie Antonius Ziekenhuis in Sneek! MoleMann Ziekenhuispsychiatrie richt zich met name op patiënten die klachten hebben op het snijvlak van psychische en somatische problematiek.Je bent onderdeel van een team met o.a. verpleegkundigen, een systeemtherapeut, een verpleegkundig specialist, psychiaters en vak therapeuten. Het team is klein en de overleglijnen zijn kort. Dit is ook waar MoleMann zich altijd in onderscheidt: kleinschalig en persoonlijk. Ruimte om te brainstormen en om eigen ideeën te ontwikkelen is er zeker.

MoleMann Ziekenhuispsychiatrie bestaat uit o.a. een polikliniek en een PAAZ met 20 klinische bedden in een open setting. Wij behandelen patiënten vanaf 18 jaar. Help je mee om deze relatief nieuwe afdeling van MoleMann verder vorm te geven met jouw kritische blik en enthousiasme?

‘Het is hier niet altijd gelijk duidelijk wat er exact met iemand aan de hand is. Dat vind ik juist zo mooi; dat ik kan meedenken en inbreng heb op de behandeling. Ik merk dat ik hierdoor steeds meer allround wordt in mijn vak als verpleegkundige’

Dit doe je
Dagelijks heb je een dagstart met de patiënt en het behandelteam. ’s Ochtends ontbijten we samen waarna het programma start en de patiënten diverse therapieën of activiteiten volgen. Omdat je zelf ook individuele en groepsactiviteiten organiseert, heb je veel en intensief contact met de patiënten. Je observeert, verstrekt medicatie en doet verpleegtechnische interventies waar nodig. Regelmatig heb je gesprekken met de patiënt en familie/naasten. En verder:

 • Stel je een verpleegplan op, als onderdeel van het behandelplan.
 • Coördineer je het zorgproces.
 • Ben je samen met 1 of 2 collega’s eerste verantwoordelijke (EVV)  voor een aantal patiënten.

Dit breng je mee
Jij staat bekend om je professionele houding, energie en humor. Werken op de automatische piloot is niets voor jou, je komt tot je recht als je je tanden ergens in kunt zetten. Daarnaast:

 • Heb je een afgeronde HBO-V of MBO-V diploma en BIG registratie.
 • Kun en wil je onregelmatig werken (dag-avond-nacht-weekeinde-feestdagen).
 • Werk je methodisch en ben je in staat om de verpleegkundige zorg te evalueren en te bespreken in een behandelplanoverleg.
 • Zie je er naar uit om je als verpleegkundige verder te ontwikkelen t.a.v. communicatie en therapeutische vaardigheden.

Past jouw privésituatie beter bij een flex- of oproepcontract? Dan kunnen we daar over in gesprek gaan.

Dit bieden we jou
Naast een leuke en uitdagende functie in een professioneel en betrokken team het volgende:

 • Maandsalaris ingeschaald in de CAO GGZ, afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring.
 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 24-32 uur in de week.
 • Vakantiegeld (8% van het bruto jaarsalaris) en eindejaarsuitkering (8,33% van bruto jaarsalaris).
 • Een jaarlijks en persoonlijk studiebudget; omdat je verantwoordelijk bent voor je eigen ontwikkeling!
 • Veel vrijheid om mee te werken aan het verder ontwikkelen van de ziekenhuispsychiatrie volgens MoleMann.
 • Iedere vestiging van MoleMann heeft een budget ‘Lekker Werken’ om bijvoorbeeld een teamuitje te organiseren. Eens per jaar komen we samen tijdens de MoleMann-dag waarbij de inhoud, het elkaar ontmoeten en de samenwerking centraal staan.

Enthousiast over deze baan?

Leuk! Je kunt jouw actuele CV of LinkedIn profiel en korte motivatie mailen naar onze recruiter Lisette Maaskant via: recruitment@molemann.nl. 

Wij vinden het ontzettend leuk als onze sollicitanten een dag/dagdeel meelopen op de afdeling, zodat je een goed beeld kan vormen over onze vestiging.

Wil je eerst meer informatie?

Voor algemene vragen of vragen over het solliciteren bij MoleMann kun je bellen of Whatsappen met recruiter Lisette Maaskant via: 06 59 81 24 69. Ze staat je met plezier te woord.

Inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan Franciska Papma, leidinggevende locatie Sneek via: Franciska.Papma@MoleMann.nl of bel/WhatsApp haar via: 06 59 82 74 10 of 088 02 01 390.

 

 

 

Het bellen van twee referenties en het overleggen van een 'Verklaring omtrent het Gedrag' (VOG) maken onderdeel uit van onze aanstellingsprocedure.

Open sollicitaties

Is dit niet jouw vacature maar ben je wel enthousiast over het werken bij MoleMann? Neem contact op met recruiter Lisette Maaskant; zij maakt met plezier tijd voor je vrij om te kijken of we toch wat voor elkaar kunnen betekenen. Deze manier van contact leggen, doen we graag en met enige regelmaat verwelkomen we zo nieuwe collega’s. Misschien ben jij dat binnenkort!

Lisette is te bereiken via recruitment@molemann.nl of via 06-59812469

Wat zeggen collega's over MoleMann?

Afbeelding
model-vrouw-blauw
“MoleMann is een kleinschalige platte organisatie waarin het lukt de lijnen kort te houden“
Afbeelding
model-vrouw-groen
“Door de kleine teams werken we nauw met elkaar samen en daardoor hebben we ook echt oog voor elkaar.“
Afbeelding
model-man-oranje
“Ik mag hier doen waar ik goed in ben!“
Afbeelding
model-man-grijs
“Ik heb echt zelf regie in mijn werk, elders is dat wel eens anders.“
Afbeelding
model-man
“De interne opleiding voor systeemtherapeut was een van de redenen waarom ik bij MoleMann wilde werken.“