Systeemtherapeut

24 - 32 uur

Kan jij ook de patiënt niet los zien van zijn of haar context? En wil je werken in een team met veel expertise en humor waarbinnen je kunt leren door middel van co-therapieën (samen in de kamer), inspiratiedagen en intervisie? Kom dan werken als systeemtherapeut bij dé specialist in systeemgericht werken.

Welkom bij MoleMann Mental Health. Wij bieden hier volwassenen en kinderen met psychiatrische problematiek zowel generalistische basis- als specialistische GGZ. Na vakkundige en vraaggerichte diagnostiek, starten we snel met een doelgerichte behandeling die aansluit op de problemen en wensen van de patiënt. Kenmerkend in onze werkwijze is het actief betrekken van de sociale omgeving. Op deze locatie hanteren we een sterk uitgangspunt: de basis van onze behandelingen is systeemtherapie. Dat is ook waar MoleMann bekend om staat: haar systemische visie en onze eigen, geaccrediteerde systeemopleiding.

Jouw toekomstige werkplek

Binnen team Kind & Jeugd Deventer werken we ook geheel via dit gedachtengoed. Dit betekent dat we het kind of de jeugdige in de context zien en de belangrijke naasten betrekken bij de behandeling. Dat zijn natuurlijk de ouders, broers en zussen, opa’s of oma’s, een beste vriend of vriendin of wie er dan ook maar een wezenlijke rol speelt. We gaan samen op zoek naar het versterken van de verbindingen in relaties en het creëren van gedeelde betekenissen. Natuurlijk maken we aanvullend gebruik van andere psychotherapeutische behandelvormen als EMDR, CGT, ACT en mindfulness. Dat alles doen we in overleg met elkaar, in een klein, maar volledig ingericht team van enthousiaste medewerkers.

Het team bestaat uit 8 collega’s: systeemtherapeuten, (GZ-)psychologen, klinisch psycholoog, een verpleegkundig specialist en de zorgadministratie.

Dit doe je

Als systeemtherapeut binnen MoleMann bied je systeemtherapie aan kinderen, jeugdigen en hun gezinnen en naasten. De behandelingen zijn divers en de problematiek is uitdagend. Je komt te werken in een multidisciplinair team en werkt daarin nauw samen met de regiebehandelaar en de overige behandelaren in het team. Binnen het team lever je een brede systemische bijdrage en adviseer je collega's op het gebied van systeemproblematiek.

Dit breng je mee

Jij bent een zelfstandige teamplayer en hebt een drive om te investeren in het team. Ondanks de soms zware problematiek lachen we graag en is jouw humor meer dan welkom. Verder:

 • Heb je een afgeronde (of bijna afgeronde) en door het NVRG erkende systeemopleiding en een BIG registratie of Logoverklaring.
 • Sta je open voor verschillende systeemtherapeutische stromingen waarbij het uiteraard prima is als je zelf ook een voorkeur hierin hebt.
 • Vind je continue ontwikkeling en vernieuwing waardevol en heb je altijd ideeën om de behandeling beter te maken.
 • Sta je open om telkens meer te leren, samen in gesprek te gaan met de patiënt en met je collega’s.

Dit bieden we jou

Binnen deze functie is er veel ruimte om zelf invulling te geven aan de inhoud. Zo kun je je eigen expertise inzetten en delen met het team. Ook word je uitgedaagd om je verder te ontwikkelen. Samenwerken met collega’s is een vanzelfsprekendheid. Je komt in een team waar intervisie, supervisie, overleg en meekijken een onderdeel is van het werk. Wij investeren daarin om samen te leren.

 • Een maximum bruto maandsalaris van € 4.981- (bij 36 uur in de week /Cao GGZ fwg 60) en afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een warme en huiselijke werkplek in een professioneel en persoonlijk team.
 • Gelijk een contract voor onbepaalde tijd voor 24 - 32 uur in de week.
 • Vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
 • Je blijven ontwikkelen vinden we belangrijk; goed voor jou en voor ons. Daarom is er een jaarlijks en persoonlijk studiebudget.
 • Jaarlijks organiseren we een systeemcarrousel voor systeemtherapeuten; deze bestaat o.a. uit kennisuitwisseling, consulten en intervisie.
 • Iedere vestiging van MoleMann heeft een eigen budget ‘Lekker Werken’ om maandelijks wat lekkers of leuks voor de vestiging aan te schaffen.
 • Eens per jaar komen we samen tijdens de MoleMann dag waarbij de inhoud, het elkaar ontmoeten en de samenwerking centraal staan.

Enthousiast over deze baan?

Leuk! We maken graag kennis! Je kunt jouw actuele CV of LinkedIn profiel en een korte motivatie mailen naar: recruitment@molemann.nl 

Wil je eerst meer informatie?

Voor algemene vragen of vragen over het solliciteren bij MoleMann kun je bellen of whatsappen met recruiter Lisette Maaskant via: 06 -59 81 24 69.

 

Inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan Hans Nanninga via: hans.nanninga@molemann.nl.

 

 

Het bellen van twee referenties en het overleggen van een 'Verklaring omtrent het Gedrag' (VOG) maken onderdeel uit van onze aanstellingsprocedure.

Open sollicitaties

Is dit niet jouw vacature maar ben je wel enthousiast over het werken bij MoleMann? Neem contact op met recruiter Lisette Maaskant; zij maakt met plezier tijd voor je vrij om te kijken of we toch wat voor elkaar kunnen betekenen. Deze manier van contact leggen, doen we graag en met enige regelmaat verwelkomen we zo nieuwe collega’s. Misschien ben jij dat binnenkort!

Lisette is te bereiken via recruitment@molemann.nl of via 06-59812469

Wat zeggen collega's over MoleMann?