Psychiater Ziekenhuispsychiatrie

Bouw met ons verder aan de afdeling ziekenhuispsychiatrie vanuit een systeemgerichte visie en ervaar waar MoleMann goed in is: groot denken en klein organiseren.

Jouw toekomstige werkplek

Welkom bij MoleMann Mental Health locatie Amersfoort!

Sinds 2020 huist het team MoleMann ziekenhuispsychiatrie in het Meander Medisch Centrum. Inmiddels zijn we intensief bezig de samenwerking met het Meander en de ketenpartners buiten het ziekenhuis verder op de bouwen.  

Het team Ziekenhuispsychiatrie richt zich op onderstaande zorgvragen, waarbij de doelgroep in principe 0-100+ jaar is.

Polikliniek Ziekenhuispsychiatrie: Voor diagnostiek en behandeling van psychische problemen (o.a. angst- en stemmingsklachten, dwang, trauma gerelateerde klachten) die samenhangen met  lichamelijke klachten, waarbij al of geen somatische aandoening is vastgesteld. We bieden zowel individuele als groepstherapeutische (ACT) behandelingen.

Polikliniek POP (psychiatrie-obstetrie-pediatrie): Voor diagnostiek en behandeling van psychische problematiek bij vrouwen tijdens en na zwangerschap, waarbij veel oog is voor een goede start van de pasgeborene en de ouder-kind binding. Ook vaders in deze fase kunnen worden aangemeld. We werken hierbij nauw samen met kinderartsen, gynaecologen, verloskundigen, de GGD en IMH (infant mental health) behandelteams. We bieden zowel individuele als groepstherapeutische (schematherapie) behandelingen gericht op optimale behandeling en ondersteuning van ouder(s) en kind.

We zijn een enthousiast multidisciplinair team met twee psychiaters (een ervan ook werkzaam als specialistisch groepspsychotherapeut), een psychiatrische verpleegkundige, een sociaal psychiatrisch verpleegkundige, een verpleegkundig specialist, een ANIOS, een huisarts in opleiding, een psychomotore therapeut, een GZ-psycholoog en een systeemtherapeut. We worden gekenmerkt door een sterke inhoudelijke visie, betrokkenheid en collegialiteit en zetten ons in om met elkaar goede zorg te bieden. Met de patiënt en diens netwerk werken we aan symptomatisch, sociaal-maatschappelijk en persoonlijk herstel, met aspecten van zingeving, omgaan met lijden, identiteit en autonomie.

Dit doe je

Als Psychiater:

 • Ben je een belangrijke schakel in de behandelingen van het team.
 • Geef je individuele- en systemische behandelingen en draagt zorg voor intakegesprekken.
 • Sluit je aan bij collega’s aan om hen te adviseren en te superviseren over complexe casuïstiek.
 • Heb je een proactieve rol in het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Dit breng je mee

Jij staat bekend om je energie en jouw effectieve communicatie. Innovatie en ontwikkelingen passen goed bij je. Verder heb je:

 • Een afgeronde opleiding tot psychiater en een actuele BIG registratie.
 • Ervaring met het behandelen van zowel volwassenen als ouderen of de bereidheid om deze ervaring te ontwikkelen.
 • Affiniteit met het behandelen van ALK, trauma- of persoonlijkheidspathologie.
 • Een oplossingsgerichte en proactieve werkhouding.
 • Goede vaardigheden om snelle, korte en duidelijke diagnostiek en verslaglegging te doen.
 • Een ondernemende persoonlijkheid die een actieve rol in het professionele team wil oppakken.

Dit bieden we jou

 • Een maximum bruto maandsalaris van € 9.679 ,- (bij 36 uur in de week/Cao GGZ -AMS ) en afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Gelijk een contract voor onbepaalde tijd voor 28-32 uur in de week.
 • Vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
 • Je blijven ontwikkelen vinden we belangrijk; goed voor jou en voor ons! Daarom krijg je als behandelaar de drie daagse introductie systemisch werken bij MMH.
 • Onze interne basiscursus systeemtherapie (NVRG erkend, 132 uur) start elke twee jaar. Behandelaren die bij MoleMann werken kunnen intern solliciteren op deze opleidingsplekken en zo kun je een stap zetten in het opleidingstraject tot systeemtherapeut.
 • Jaarlijks organiseren we een systeemcarrousel voor systeemtherapeuten; deze bestaat o.a. uit kennisuitwisseling en consulten.
 • Iedere vestiging van MoleMann heeft een budget ‘Lekker Werken’ om een teamuitje te organiseren.
 • Eens per jaar komen we samen tijdens de MoleMann-dag waarbij de inhoud, elkaar ontmoeten en de samenwerking centraal staan.

Het is mogelijk dat je als psychiater in de toekomst onregelmatige diensten gaat draaien. Kom je te werken in een ziekenhuisregio dan participeer je in de achterwachtregeling.

Enthousiast over deze baan?

Leuk! Je kunt jouw actuele CV of LinkedIn profiel en korte motivatie mailen naar onze recruiter Lisette Maaskant via recruitment@molemann.nl 

Wil je eerst meer informatie?

Voor algemene vragen of vragen over het solliciteren bij MoleMann kun je bellen of Whatsappen met recruiter Lisette Maaskant via 06 -59 81 24 69. Ze staat je met plezier te woord.

Inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan Rebecca Vlagsma, Directeur Zorg via rebecca.vlagsma@MoleMann.nl of bel/WhatsApp haar via 06 16008985.

 

Het bellen van twee referenties en het overleggen van een 'Verklaring omtrent het Gedrag' (VOG) maken onderdeel uit van onze aanstellingsprocedure.

Open sollicitaties

Is dit niet jouw vacature maar ben je wel enthousiast over het werken bij MoleMann? Neem contact op met recruiter Lisette Maaskant; zij maakt met plezier tijd voor je vrij om te kijken of we toch wat voor elkaar kunnen betekenen. Deze manier van contact leggen, doen we graag en met enige regelmaat verwelkomen we zo nieuwe collega’s. Misschien ben jij dat binnenkort!

Lisette is te bereiken via recruitment@molemann.nl of via 06-59812469

Wat zeggen collega's over MoleMann?