Medewerker Zorgadministratie

Ben jij punctueel en hou je met gemak meerdere ballen in de lucht? Dan zoeken wij jou! Want in deze rol kun je die talenten dagelijks inzetten en daarmee draag je actief bij aan een goed lopende vestiging!

Jouw toekomstige werkplek

Ons team werkt vanuit een authentiek pand aan de rand van het centrum van Hilversum. Het aanbod is gericht op volwassenen, kinderen en jeugdigen. Het team bestaat uit circa 12 behandelaren. En dagelijks zetten wij ons in voor een laagdrempelige, huiselijke en professionele vestiging die zeer goed aangeschreven staat binnen de regio. Deze huiselijke sfeer komt ook terug in de warmte en gezelligheid binnen het team, we lunchen dagelijks met elkaar en gaan geregeld buiten werktijd met elkaar uit eten. Dit draagt bij aan de prettige en goede samenwerking die wij onderling hebben.

Dit doe je

We stipten het hierboven al aan: In deze rol is het van essentieel belang dat je snel kunt schakelen, precies werkt, overzicht kunt houden en je probleemoplossend denkt. Je bent hulpvaardig en vriendelijk en vindt het leuk om met patiëntenzorg bezig te zijn.

In deze functie werk je aan de benodigde en juiste registratie van patiëntgegevens en het beheer van de Zorgadministratie. Dit doe je zodat de basisgegevens van elke patiënt actueel, correct en compleet zijn. Als medewerker zorgadministratie kun je goed schakelen tussen administratie en de werkzaamheden op de werkvloer en wachtkamer. Daarnaast participeer je in jouw regio als onderdeel van het landelijke team van ZA-medewerkers. Zo zijn alle vestigingen dagelijks goed bereikbaar. Dit geeft flexibiliteit in jouw rol en in die van je collega’s op andere vestigingen. Ook is het prettig om elkaar te kunnen vinden bij overleg of ondersteuning.

Lees hier hoe onze collega Brenda, medewerker zorgadministratie van team Zwolle, meer vertelt over de rol: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7081934185044533248/

Wat neem je mee

  • Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring van en kennis met GGz- DBC’s en/of een Zorgadministratie.
  • Een afgeronde MBO+ opleiding.
  • Ervaring met een elektronisch patiëntendossier en vind je snel je wel in een digitale omgeving.

Dit bieden wij jou

  • Een dynamische functie voor de duur van 1 jaar, waarna wij graag willen verlengen als jij helemaal op je plek zit.
  • Een rol die een sleutelpositie in de vestiging is; door jouw inzet kunnen de collega’s hun werk goed vervullen. En dat zijn leuke collega’s dat kunnen wij je verzekeren.
  • Werkuren en dagen kunnen we in overleg vaststellen.
  • Dit alles in een prettige en warme werkomgeving. Vanwege de kleinschaligheid kan samenwerking, verantwoordelijkheid en plezier centraal staan.
  • Salaris van maximaal € 3.306,- bruto per maand op basis van 36 uur per week, afhankelijk van kennis en ervaring (CAO GGZ fwg 40).
  • Pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Enthousiast geworden?

Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren! Leuk! Je kunt je sollicitatie voor 29 september 2023 mailen naar recruitment@molemann.nl.

Heb je eerst toch nog een paar vragen dan kun je voor meer informatie contact opnemen met: Lisette Maaskant, Coördinator Recruitment, via Lisette.Maaskant@molemann.nl of whatsapp via 06-59812469.

 

Het navragen van referenties en het overleggen van een 'Verklaring omtrent het Gedrag' (VOG) maken onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Open sollicitaties

Is dit niet jouw vacature maar ben je wel enthousiast over het werken bij MoleMann? Neem contact op met recruiter Lisette Maaskant; zij maakt met plezier tijd voor je vrij om te kijken of we toch wat voor elkaar kunnen betekenen. Deze manier van contact leggen, doen we graag en met enige regelmaat verwelkomen we zo nieuwe collega’s. Misschien ben jij dat binnenkort!

Lisette is te bereiken via recruitment@molemann.nl of via 06-59812469

Wat zeggen collega's over MoleMann?