GZ Psycholoog

De patiënt voorop in het licht van systemisch werken, en dat in een kleinschalige en warme omgeving. Daar geloven wij in! Kom ook werken als GZ psycholoog bij dé specialist in systeemgericht werken!

Jouw toekomstige werkplek

Welkom bij MoleMann Mental Health in Almere!

Wij bieden behandelingen aan gezinnen (kinderen en volwassenen) voornamelijk binnen de specialistische GGZ. Wij hanteren een sterk uitgangspunt: de basis van onze behandelingen is systeemtherapie. Dit betekent dat we de patiënt in de context zien en de belangrijke naasten en de sociale omgeving van de patiënt betrekken bij de behandeling. Dat kan zijn de partner, ouders, kinderen, een beste vriend of vriendin. We gaan samen op zoek naar het versterken van de verbindingen in relaties en het creëren van gedeelde betekenissen. Natuurlijk maken we aanvullend gebruik van andere psychotherapeutische behandelvormen zoals EMDR, CGT of groepstherapie. Gezien de sterk systemische behandeling, behandelen we ook in een multidisciplinaire vorm, waarbij onze twee psychiaters een vast onderdeel zijn. In de uitvoer wordt er veel gebruik gemaakt van co-therapie en vinden we het belangrijk om met elkaar te reflecteren op onze systeembehandelingen (bijvoorbeeld aan de hand van een reflecting team) en op onze eigen rol als therapeut. Zo blijven we met en van elkaar leren. 

Het team bestaat uit 18 collega’s: systeemtherapeuten, (GZ-)psychologen, psychiaters, orthopedagogen (-generalist) en de zorgadministratie. We werken op de Wisselweg 157-158 in Almere, centraal gelegen vlakbij het station en goed te bereiken met de auto. Weet dat het leeuwendeel van ons team van buiten de regio komt. Systeemgericht werken met bevlogen collega's waar je op kunt rekenen, dat maakt het de reis meer dan waard!

‘Bij MoleMann denken we groot en organiseren we klein. Dit vanuit de gedachte van systemisch werken: De patiënt voorop, zijn of haar naasten nauw betrokken bij de behandeling.’

Dit doe je

Als GZ psycholoog ben je in de rol van regiebehandelaar verantwoordelijk voor de inhoud en de (systemische) aanpak van de behandeling van volwassenen. De voortgang en samenhang van de behandeling is aan jou toevertrouwd. In deze rol werk je nauw samen met je collega’s en bij MoleMann is het collegiaal overleg dagelijks onderdeel van de aanpak.

Als GZ psycholoog en regiebehandelaar:

 • Houd je intakegesprekken;
 • Geef je individuele- en systeemtherapie en/of groepstherapie;
 • Sluit je aan bij collega’s om samen koers uit te zetten bij complexe casuïstiek;
 • Je geeft werkbegeleiding aan basispsychologen en/of PIOG’s;
 • Heb je een proactieve rol in het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Dit breng je mee

Je bent transparant in wat je zegt en doet en deelt jouw kennis en ervaring over (complexe) problematieken van volwassenen met plezier met je collega’s. Verder heb je:

 • Een afgeronde opleiding tot GZ-psycholoog en actuele BIG registratie.
 • Ervaring met systeembenadering of ben je bereid dit te leren.
 • Ervaring met het behandelen van volwassenen.
 • Kennis van en ervaring met psychopathologie en diagnostiek.
 • Zin om te vernieuwen en te ontwikkelen: omdat zorg altijd beter kan.

Dit bieden we jou

 • Een maximum bruto maandsalaris van € 5.734,- (bij 36 uur in de week /Cao GGZ fwg 65) en afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Gelijk een contract voor onbepaalde tijd voor 24-32 uur in de week;
 • Vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
 • Je blijven ontwikkelen vinden we belangrijk; goed voor jou en voor ons! Daarom krijg je als behandelaar de driedaagse introductie 'systemisch werken bij MoleMann'.
 • Een jaarlijks en persoonlijk studiebudget; omdat je verantwoordelijk bent voor je eigen ontwikkeling.
 • Onze interne basiscursus systeemtherapie (NVRG erkend, 132 uur) start elke twee jaar, begin 2024 zal er weer een cursus van start gaan, op locatie Almere. Behandelaren die bij MoleMann werken kunnen intern solliciteren op deze opleidingsplekken en zo kun je een stap zetten in het opleidingstraject tot systeemtherapeut.
 • Jaarlijks organiseren we een systeemcarrousel voor systeemtherapeuten van de verschillende vestigingen; deze bestaat o.a. uit kennisuitwisseling, consulten en intervisie.
 • Iedere vestiging van MoleMann heeft een budget ‘Lekker Werken’ om een teamuitje te organiseren. Eens per jaar komen we samen tijdens de MoleMann dag waarbij de inhoud, het elkaar ontmoeten en de samenwerking centraal staan.

Enthousiast over deze baan?

Leuk! Je kunt je actuele CV of LinkedIn profiel en korte motivatie mailen naar onze recruiter Lisette Maaskant via recruitment@molemann.nl 

Wil je eerst meer informatie?

Voor algemene vragen of vragen over het solliciteren bij MoleMann kun je bellen of Whatsappen met recruiter Lisette Maaskant via 06 -59 81 24 69. Ze staat je met plezier te woord.

Inhoudelijke vragen over de functie kun je stellen aan Sabrina Bos, GZ-psycholoog/systeemtherapeut via Sabrina.Bos@MoleMann.nl  of op 088-0201125.

NB Het bellen van twee referenties en het overleggen van een 'Verklaring omtrent het Gedrag' (VOG) maken onderdeel uit van onze aanstellingsprocedure.

 

Open sollicitaties

Is dit niet jouw vacature maar ben je wel enthousiast over het werken bij MoleMann? Neem contact op met recruiter Lisette Maaskant; zij maakt met plezier tijd voor je vrij om te kijken of we toch wat voor elkaar kunnen betekenen. Deze manier van contact leggen, doen we graag en met enige regelmaat verwelkomen we zo nieuwe collega’s. Misschien ben jij dat binnenkort!

Lisette is te bereiken via recruitment@molemann.nl of via 06-59812469

Wat zeggen collega's over MoleMann?