U bent hier

Adres

Prins Alexanderweg 54a
3712 AB Huis ter Heide Zeist

T: 06-55882749
F: 030-7998647
M: ouderenpsychiatrie@molemann.nl

Sterrenbergweg 44
3769 BT Soesterberg

T: 06-57916709
F: 030-7998647
M: ouderenpsychiatrie@molemann.nl

Ouderenpsychiatrie

Psychiatrische behandeling voor de oudere patiënt én zijn omgeving

We leven steeds langer en willen het liefst allemaal gezond oud worden. Met het ouder worden, worden we echter ook kwetsbaarder voor psychische klachten zoals somberheid, angst en verwardheid. Bij deze problemen dreigt het gevaar van isolement en eenzaamheid en is het vaak lastig om de juiste zorg te vinden.

MoleMann Ouderen biedt deskundige behandelingen in een vriendelijke, kleinschalige en persoonlijke omgeving, op onze vestiging of bij u thuis. Wij hebben oog voor uw klachten en problemen, maar zoeken juist ook samen met u en uw naasten naar mogelijkheden en oplossingen. Hierbij betrekken wij waar nodig uw huisarts, andere hulpverleners. Wij werken ambulant (wij hebben geen opname-bedden). Wij bieden individuele gesprekken en verschillende groepsbehandelingen  speciaal gericht op ouderen: (zoals MindfulnesBased Cognitive therapy, Acceptance and Commitment therapy, stabilisatiegroep bij ernstige psychiatrische aandoendingen).

Aanmelden kan via uw huisarts. Wij hebben contracten met alle verzekeraars en uw behandeling wordt vergoed. Houdt u wel rekening met uw eigen risico.

Vestiging Huis ter Heide
Regio’s: Zeist, Huis ter Heide, Soesterberg, Utrechtse Heuvelrug, De Bilt

Vestiging Soesterberg/Amersfoort
Regio’s: Amersfoort, Leusden, Hoogland, Baarn, Soest

Lees hier meer over Ouderenpsychiatrie bij MoleMann

Aanmeldstop voor patiënten van Zilveren Kruis en CZ  tot 1-1-2020

Zilveren Kruis (dit geldt niet voor De Friesland verzekerden)
(Labels Zilveren Kruis: FBTO, Avéro Achmea, Zilveren Kruis Ziezo, Pro Life, OZF,  Interpolis, Zilveren Kruis)
 

MoleMann is in overleg met Zilveren Kruis om meer patiënten te mogen helpen in het jaar 2019. Medio oktober verwachten wij een reactie van Zilveren Kruis hierover. Als er sprake is van acute noodzaak tot behandeling dan nemen wij sporadisch nog patiënten aan. U en uw huisarts kunnen hierover contact opnemen met de MoleMann vestiging in uw regio. Ons advies is dat u als patiënt contact opneemt met de afdeling wachtlijstbemiddeling van Zilveren Kruis op het telefoonnummer 071-3640280. Een zorgcoach van Zilveren Kruis zal met u kijken waar er elders in de regio bij een zorgaanbieder plaats is om u in behandeling te nemen.

Voor meer informatie over wachtlijstbemiddeling van Zilveren Kruis kunt u op de website van Zilveren Kruis kijken via de onderstaande link:

https://www.zilverenkruis.nl/Consumenten/zorg-regelen/Paginas/wachtlijstbemiddeling.aspx

CZ
(Labels CZ: OHRA, Just, Nationale Nederlanden, CZ)
 

Voor het jaar 2019 heeft MoleMann tot onze spijt geen ruimte meer om u in behandeling te nemen voor een specialistische GGZ behandeling. Voor een behandeling in de basis GGZ is er nog wel ruimte. Ons advies is dat u als patiënt contact opneemt met de afdeling zorgbemiddeling van CZ. Het CZ team is bereikbaar op het telefoonnummer 013-5949110. Zij zullen met u kijken of er elders in de regio plaats is om u in behandeling te nemen.

Voor meer informatie over zorgbemiddeling van CZ kunt u op de website van CZ kijken via de onderstaande link:

https://www.cz.nl/zorgadvies/zorg-regelen/zorgteam

Restitutie polis

Heeft u een restitutie polis, dan kunt u zelf kiezen voor uw behandeling. Ons verzoek is dat u contact opneemt met uw verzekeraar en een bevestiging van Zilveren Kruis overlegt dat wij u in behandeling mogen nemen. Neem hiervoor contact op met het bovengenoemde telefoonnummer van Zilveren Kruis en CZ. Is uw intake gesprek al gepland dan zal deze gewoon doorgang vinden.

Heeft u hier nog vragen over bel dan met uw vestiging.

https://www.molemann.nl/vestigingen

 

Onze behandelaren

Wachttijden

Kinderen/jongeren tot 18 jaar
Geen aanbod
Volwassenen Basis GGZ
4 weken
Volwassenen Gespec. GGZ
4 weken