Heerenveen Volwassenen - Kind & Jeugd

Kind & Jeugd
Volwassenen

Burgemeester Falkenaweg 58-101
8442 LE  Heerenveen
T: 0513-633688
E: heerenveen@molemann.nl

Heerenveen Volwassenen - Kind & Jeugd

Over deze vestiging

Molemann Heerenveen behandelt zowel kinderen en jongeren als volwassenen, meestal in de specialistische GGZ. Vanuit de systeemgerichte visie van Molemann werken wij met veel oog voor de omgeving. We werken graag samen met mensen uit uw netwerk, dit kunnen zowel familie/vrienden als professionals zijn.

Wij zijn een divers team, samengesteld uit verschillende disciplines. We werken veel met elkaar samen en zijn daardoor goed op elkaar ingespeeld: het voordeel van een kleine organisatie.

We werken niet met vaste zorgprogramma’s, omdat we het belangrijk vinden een behandeling te geven die zo veel mogelijk is afgestemd op wat in uw situatie nodig, wenselijk en mogelijk is. Dat doen we door tijdens de intake goed naar u te luisteren en dan samen met u een behandelplan op te stellen. Ons doel is dat u na de behandeling weer in staat bent om gebruik te maken van uw sterke kanten en de hulpbronnen uit uw omgeving, zodat u op eigen kracht weer verder kan. Voor informatie over exclusiecriteria verwijzen wij naar de veelgestelde vragen op onze website.

U kunt bij ons terecht voor diagnostiek en behandeling van de meeste psychische klachten.  Uitgangspunt hierbij is dat een behandeling van maximaal 1 x per week voldoende is en dat er geen sprake is van een verstandelijke beperking en/of voorliggende verslavingsproblematiek. Wij bieden onder andere systeemtherapie (waaronder Emotionally Focused Therapy (EFT)), ouderbegeleiding, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), traumatherapie (EMDR), cognitieve gedragstherapie (CGT), farmacotherapie, psychomotorische therapie (PMT) en schemagerichte therapie. Wij geven ook groepstherapie, onder andere emotie regulatietraining (VERS) en een zelfbeeld-autonomiegroep. Middels IPG (intensieve psychiatrische gezinsbehandeling) kunnen we ook hulp bieden in de thuissituatie, vooral gericht op opvoedingsproblemen.

De vestiging is naast het systeemgericht werken gespecialiseerd in individuele traumabehandeling (EMDR). Vier keer per jaar verzorgen wij een EMDR-boosterweek voor mensen die intensief gedurende een week aan hun trauma's willen werken. EMDR wordt vaak gegeven naast en in aanvulling op een andere behandeling. Wij behandelen zowel volwassenen als kinderen met EMDR. Ook bij zeer jonge kinderen is na een traumatische ervaring  behandeling met EMDR goed mogelijk.

Ferskate meiwurkers ha it Frysk yn e macht.

Bereikbaarheid

MoleMann-Heerenveen is gevestigd op de begane grond in verzamelpand Nieuw Friesburg, aan de Burgemeester Falkenaweg 58. In verband met het ontbreken van parkeermogelijkheid op het terrein van Nieuw Friesburg vragen wij u te parkeren in de wijk. U kunt gratis parkeren aan de Burgemeester Falkenaweg, de meester HalbeBinnertstraat en de Jan Mankeslaan. Alle straten richting centrum (o.a. J.P. Engelmanstraat. H. Hebbesstraat) zijn betaald parkeren. Nieuw Friesburg is een monumentaal pand waarbij er geen bordjes aan de gevel zijn toegestaan. U kunt zonder te bellen bij de groene voordeur naar binnengaan. Voor Molemann loopt u rechtdoor langs de trap.

 

 

 

Wachttijden

Kinderen/jongeren tot 18 jaar
14 weken
Volwassenen Basis GGZ
20 weken
Volwassenen Gespec. GGZ
20 weken

Onze behandelaren

Alexandra Berculo
GGZ arts
BIG reg.nr.: 89019892501
Alke Slump
SPV plus | systeemtherapeut
BIG reg.nr.: 59012512330
Anne Visser
GZ-psycholoog
BIG reg.nr.: 49925372825
Antje van der Heide
GZ-psycholoog | systeemtherapeut i.o.
BIG reg.nr.: 49044963625
Ernst Zonnenberg
SPV-systeemtherapeut
BIG reg.nr. 99049309430
Geeske Hibma
Psychomotorisch therapeut
Ingrid van Teeseling
Medewerker zorgcontrol
088-020 1126
Jildau Spoelstra
Medewerker Zorgadministratie
088- 020 1107
Judith Jong
GZ psycholoog
BIG reg.nr.: 19928682825
Karin de Haan
Medewerker Zorgadministratie
088-0201192
Marrit Agema
GZ psycholoog
Big reg.nr. 9922525525
Mirjam Stolk
Orthopedagoog generalist
BIG reg.nr.: 99927080431
Monica Struiksma
Intensief Psychiatrisch Gezinsbehandelaar
Selma Brand
GZ psycholoog
BIG regnr: 19934318625
Vartan Klain
Psychiater
Big.reg. nr: 29060291401