U bent hier

Adres

Linie 582
7325 DZ Apeldoorn
T: 055-5767322
E: apeldoorn@molemann.nl

Apeldoorn Volwassenen-Kind & Jeugd

Wij zijn verhuisd!

Vanaf 31 augustus j.l. zijn wij gevestigd op Linie 582, 7325 DZ te Apeldoorn. Ons mailadres en telefoonnummer blijft ongewijzigd.

De vestiging Apeldoorn behandelt jeugd, jong volwassenen en volwassenen, zowel in de basis GGZ als ook in de specialistische GGZ.

Problemen waarvoor u bij ons terecht kunt, zijn o.a.;
Stemmingsstoornissen, angststoornissen, autisme, ADHD, trauma’s, gedragsproblemen, persoonlijkheidsproblematiek, gezinsproblemen en ontwikkelingsproblemen bij kinderen. Als er sprake is van verslavingsproblematiek die voorop staat, of een verstandelijke beperking dan kunnen wij u hier niet behandelen.

Wij werken met een team van psychiaters, GZ-psychologen en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen.
We werken zoveel mogelijk samen met de belangrijke mensen uit het systeem. Dat wil zeggen dat partner, familie, vrienden of anderen die kunnen helpen bij de behandeling, betrokken worden. Natuurlijk in overleg met de patiënt.

Er is een breed scala van therapiemogelijkheden. Geen standaard protocol, maar een op maat gemaakt plan dat past bij het probleem en de patiënt. Ook zijn er sommige vormen van behandeling die in groepsverband gedaan kunnen worden. In Apeldoorn zijn dat de autonomie groep voor vrouwen en Mindfulness. 

Niet-vergoede zorg bij MoleMann Apeldoorn

Mindfulness/ MBSR- Aandachttraining

Leer leven in het nu

Als mens hebben we in meer of mindere mate allemaal last van stress en onprettige ervaringen.

Dit is afhankelijk van onze persoonlijke eigenschappen en omstandigheden. Het probleem is vaak dat we (te) veel met onze aandacht ergens anders zijn dan op dit moment; in het hier en nu. We zijn onbewust bezig met wat er allemaal zou kunnen gebeuren en hebben meestal geen zin in onprettige ervaringen. We doen er alles aan om deze te voorkomen of weg te maken. Hierdoor kan stress en ongemak ontstaan, omdat het ongemak vaak even weg is maar net zo vaak weer terug komt. Dit heeft invloed op hoe we dan met onszelf omgaan omdat we het meestal negatief vertalen naar onszelf en dat kan klachten geven.

Klachten als een burn-out, een gebrek aan energie, angstklachten, depressie, chronische pijn en vermoeidheid, medisch onverklaarbare klachten

Voor wie?

De training bestaat uit een 8-weekse programma met sessies van 2 uur in groepsverband. De training start bij een minimumaantal van zes personen. Het programma is geschikt voor iedereen die minder op de automatische piloot wil leven/functioneren. Het is een praktisch vormgegeven training die toepasbaar is in het dagelijks leven. Mindfulness geeft je de controle terug, en laat je met humor en mildheid naar jezelf kijken.

Kosten?

De complete training inclusief kennismakingsgesprek en werkboek kost €547,-. In sommige gevallen wordt mindfulness als (onderdeel van) een behandeling binnen de GGZ vergoed door de zorgverzekeraar. Mindfulness valt onder psychosociale therapie. Je hebt dan wel een verwijzing van de huisarts nodig. Neem voor meer informatie contact met ons op of kijk op onze website. https://www.molemann.nl/vestigingen/apeldoorn

Aanmelden?

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met onze vestiging in Apeldoorn

T: 055-5767322

 

Onze behandelaren

Wachttijden

Kinderen/jongeren tot 18 jaar
6 weken
Volwassenen Basis GGZ
aanmeldstop tot 1-1-2023
Volwassenen Gespec. GGZ
aanmeldstop tot 1-1-2023