U bent hier

Relatietherapie niet vergoede zorg

Voor wie:

Als er geen sprake is van psychische en/of psychiatrische problematiek of als u behandeling wenst waarbij uw geen verwijzing van de huisarts of andere instantie nodig heeft,  maar u heeft wel vragen/zorgen rondom de relatie dan is er de mogelijkheid voor relatietherapie niet vergoede zorg.

Wanneer:

Bij elke levensfase horen aanpassingen. Dit kan voor veranderingen zorgen in de relatie, waardoor de relatie uit balans kan raken. Wilt u uw relatie verbeteren, ruzies verminderen en meer begrip voor elkaar krijgen dan zijn er verschillende behandelvormen om uw relatie te verbeteren.

Ons aanbod:

  • Relatieonderhoud: Dit  bestaat uit een serie van 3-5 gesprekken.  Aan bod komt: Communicatie, functioneren in huis en maatschappij, taken en rollen, maatjes zijn, intieme band, lichamelijk contact, eigen ruimte. 
  • Gezinstherapie:  waaronder Attechment Focused Family Therapy (AFFT)
  • Houd -me -vast cursus: Cursus bestaat  uit 8 keer 2 uur. 'Houd me vast’ is een cursus, die gegeven wordt volgens het EFT (Emotionally Focused Therapy) model,  voor echtparen’, De cursus helpt je om je (partner)relatie te verbeteren. Je vermindert ruzies en krijgt meer begrip voor elkaar.
  • Relatie therapie:  Samen met de behandelaar wordt tijdens de intake besproken op welke manier problemen binnen de relatie in elkaar zitten. Er wordt samen met de behandelaar een plan van aanpak gemaakt , waarbij er verschillende manieren van behandeling mogelijk zijn  waaronder Emotionally  Focused Therapy (EFT)

Consultatie en advies.

Hoe ziet het traject  eruit:

Wij starten met een intake gesprek, waarbij wij kijken waar je als stel vooral aandacht aan zou willen besteden. Vervolgens bepalen wij samen welke vorm van  relatietherapie passend is. Daarna leggen wij in een plan van aanpak de doelen met elkaar vast. 

Kosten:

Een intakegesprek samen met het opstellen van een plan van aanpak zal € 250,- kosten, inclusief BTW. Vervolgens wordt er een tarief van € 150,- per uur gehanteerd, incl. BTW.

Aanmelding:

U kunt contact opnemen met de vestiging met het verzoek voor relatietherapie niet vergoede zorg.  Deze zorg wordt momenteel aangeboden in Amersfoort, Apeldoorn, Heerenveen en Rotterdam.