You are here

Over ons

MoleMann Mental Health is in 2004 opgericht door twee psychiaters Ronald Mann en Nico Moleman die hun psychiatriepraktijken bij elkaar voegden om een multidisciplinaire GGZ op te bouwen. De gedachte van de oprichters was dat MoleMann een plek moest zijn die je zou aanbevelen aan je eigen familie en vrienden met psychische en psychiatrische klachten én waar je als behandelaar graag zou willen werken.

Anno 2018 is MoleMann Mental Health een ambulante GGZ-organisatie met 14 vestigingen in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, Friesland, Flevoland, Gelderland en Overijssel. Er werken zo’n 150 medewerkers bij MoleMann.

Visie

MoleMann Mental Health wil bijdragen aan de positieve gezondheid van patiënten met complexe psychische en psychiatrische klachten. Positieve gezondheid wordt, naar het concept van Machteld Hubert, gezien als het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Het besef dat er bij de patiënt en zijn omgeving altijd sprake is van onderlinge afhankelijkheid, waardoor samenwerking met anderen essentieel is om problemen op te lossen, staat hierbij centraal.

Missie

MoleMann wil op zoek naar blijvende oplossingen voor ingewikkelde problemen, dit doet zij door het bieden van ambulante psychiatrische zorg waarbij zij samen met de patiënt, dierbaren en andere zorgverleners de uitdaging aangaat. MoleMann kenmerkt zich door haar persoonlijke aanpak, haar hoge mate van deskundigheid, efficiëntie en intensieve samenwerking met andere zorgverleners.

MoleMann doet dit alles op basis van haar kernwaarden: Systemische behandelvisie, echt contact, en autonomie.