U bent hier

Consultatielijn Jeugd GGZ Almere

Wat?

De consultatielijn Jeugd ggz biedt iedere werkdag telefonische consultatie aan alle jeugdhulpverleners in Almere. De consultatielijn wordt bemand door zorgverleners met een brede kennis van (jeugd) psychiatrische problematiek, systeemproblematiek en met inzicht in de sociale kaart van Almere. Door het bieden van consultatie kunnen jeugdhulpverleners zelf invulling blijven geven aan de hulp- en zorgverlening aan kinderen en jeugdigen. Consultatie draagt zo mede bij aan het voorkomen van onnodige verwijzingen naar (duurdere) specialistische zorg. Mocht een verwijzing toch nodig zijn dan kan via de consultatielijn worden meegedacht welke voorziening de passende vervolghulp biedt zodat patiënten efficiënt en effectief naar de juiste behandelomgeving worden verwezen.

Wanneer?

Jeugdhulpverleners kunnen met diverse vragen bellen, bijvoorbeeld met vragen om mee te denken bij complexe casuïstiek of met specifieke verwijsvragen. Enkele voorbeelden van vragen:

  • POH ggz: kan ik een kind met dwangproblematiek meteen doorverwijzen of kan ik zelf al iets in de behandeling doen? En naar welke soort instelling kan ik het beste verwijzen bij deze problematiek?
  • Veilig Thuis: Binnenkort wordt er een puber uit huis geplaatst. Heeft deze puber ook direct baat bij behandeling in de ggz op korte termijn?
  • Medewerker Wijkteam: Hoe kan ik een kind verwijzen waarbij de vader met gezag uit beeld is en niet ingaat op contactverzoeken?

Voor wie?

Huisartsen, POH-jeugd-ggz, medewerkers werkzaam bij JGZ Almere, hulpverleners werkzaam in het onderwijs, medewerkers van gecertificeerde instellingen en alle begeleiders/behandelaren werkzaam binnen de jeugdhulp en jeugd-ggz in Almere.

Hoe?

De consultatielijn is bereikbaar op het nummer 088-1340404, op werkdagen van 12.00- 13.00u en van 16.00 tot 17.00u.

terug