In januari 2018 start bij MoleMann de postmaster opleiding Systeemtherapie. Deze opleiding duurt ruim één jaar (22 bijeenkomsten, totaal 132 uur) en wordt op de vrijdag om de week in Soesterberg gegeven. Er is plaats voor 18 cursisten waarvan ongeveer 6 cursisten van buiten de MoleMann organisatie komen. We willen een gevarieerde groep om zoveel mogelijk van elkaar te leren.

De afgeronde opleiding is de toegang tot het NVRG lidmaatschap als systeemtherapeut. De cursus wordt gegeven door Elien van Oostendorp (gz-psycholoog en systeemtherapeut bij MoleMann) als hoofddocent, afwisselend met andere systeemtherapeuten (psychiaters en gz-psychologen) van MoleMann. De opleiding biedt je kennis; theorie; handvatten en oefening in het ontwikkelen van een systeemgerichte houding; het werken met gezinnen en stellen; met de omgeving van gezinnen zoals ook verwijzers en andere hulpverleningsinstanties; het inbedden van psychiatrische diagnoses in de systeembehandeling en het systeemgericht handelen in crisissituaties. Vele werkwijzen passeren daarbij de revue, al ligt er wel een nadruk op het narratieve denken en op het hechtingsgerichte werken.

Voor meer informatie over MoleMann, de opzet van de opleiding, de voorwaarden voor deelname, de kosten, etc. verwijzen we je naar bijgevoegde bijlage.

Lees hier de regeling Systeemopleiding 2018 externe cursisten (pdf58 KB)