Online in therapie? Kosteloos, in je eigen tijd en waar je maar wilt? Het is mogelijk met MoodGYM - een nieuw interactief zelfhulpprogramma dat helpt bij angst, paniek en depressie. Al 600.000 mensen maakten gebruik van dit Australische webprogramma. MoleMann Mental Health kocht de licenties van MoodGYM en liet het vertalen in het Nederlands. Sinds 28 januari 2013 is de Nederlandse versie van het gratis MoodGYM programma online.

> Start hier met het gratis MoodGYM programma

moodgym

Voor wie is MoodGYM?

Ongeveer 121 miljoen mensen wereldwijd worden op een bepaald moment in hun leven getroffen door een depressie. Vaak krijgen zij therapie en medicatie. MoodGYM is geen vervanger van deze behandelmethoden – het is bedoeld om depressie, angsten en paniekaanvallen te helpen voorkomen. Australisch wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat aanzienlijke vermindering van depressie- en angstsymptomen optreedt na het volgen van twee of meer modules van MoodGYM. Na twaalf maanden zijn deze voordelen nog steeds merkbaar. Het webprogramma is ontwikkeld voor jongeren met angstklachten of depressies. Ook voor oudere doelgroepen is het echter geschikt.

Bent u niet in behandeling bij MoleMann?
Iedereen kan, zonder begeleiding, anoniem en gratis gebruikmaken van MoodGYM. Hiervoor is geen verwijzing van een arts nodig.

Bent u in behandeling bij MoleMann?
Mensen die in behandeling zijn bij MoleMann kunnen het trainingstraject ook gecombineerd volgen. Overleg met uw behandelaar of MoodGYM aan kan sluiten bij uw hulpvraag en wensen.

Hoe werkt MoodGYM?

MoodGYM is een volledig programma dat gratis door MoleMann Mental Health wordt aangeboden. Het MoodGYM programma bestaat uit vijf online modules met oefeningen, gebaseerd op de principes van cognitieve gedragstherapie en interpersoonlijke therapie. De oefeningen leggen een relatie tussen gedachten en emoties en de invloed van sociale steun. Het webprogramma biedt ook meditatietechnieken en oefeningen om te leren omgaan met stress.

Het ontstaan van MoodGYM

MoodGYM is ontwikkeld in Australië door het Centrum voor Geestelijke Gezondheidsonderzoek aan de Australian National University, om depressie bij jongeren te voorkomen. Het webprogramma werd gelanceerd in 2004. Sindsdien ontving MoodGYM diverse prijzen en is het in diverse landen vertaald.