De MoleMann Meditatieoefeningen zijn via deze link te downloaden: http://we.tl/IOjfMUh2Ht

Wachtwoord voor de download kunt u opvragen bij uw behandelaar.

Over de nummers:
In de download vindt u 8 (mp3) nummers met meditatieoefeningen die horen bij de autonomie versterkende psychotherapiegroep van MoleMann Mental Health. De oefeningen zijn samengesteld en ingesproken door Katinka Soemers (systeemtherapeut en seksuoloog). Een van de oefeningen, de 'Bestaansrecht meditatie', is gedeeltelijk overgenomen uit de mindfulness. De andere oefeningen zijn eigen interpretaties van oefeningen uit de lichaamsgerichte therapie, de creatieve therapie en de yoga.

De volgorde van de oefeningen is zo opgebouwd dat zij de op een volgende therapiefases ondersteunen. In het werkboek voor de autonomie versterkende psychotherapiegroep wordt aangegeven bij welke therapiebijeenkomsten de verschillende oefeningen passen. Oefening 3 en 4 in het werkboek, de adem oefeningen, zijn gecombineerd en tot één oefening samengevoegd.

Instructies voorafgaand aan de oefeningen:
Zorg dat u 20 minuten niet gestoord wordt, dat u het warm genoeg heeft en prettig zit. Oefening 2, de 'Bodyscan gericht op inspanning en ontspanning', kan ook goed dienen als inslaap oefening. In het geval u de oefening als zodanig wilt gebruiken zorg dan dat u lekker ligt en gedurende langere tijd niet gestoord kunt worden.

Wij wensen u veel plezier, inspiratie en ontspanning.

Nummer 1 : Bodyscan
Nummer 2 : Bodyscan met inspanning en ontspanning
Nummer 3 : Ademmeditatie met tellen (oefening 3&4)
Nummer 5 : Doelgerichtheid
Nummer 6 : Bestaansrecht
Nummer 7 : De afstandsbediening
Nummer 8 : Hartcoherentie
Nummer 9 : Je Hielup in beeld